27 Ağustos 2024 Salı

Işıl Işık'ın Yeni Romanı: Ona Kadar Say 2 - Körebe

Ağustos 27, 2024 2

Paranormal Hikayelerinin Kraliçesi olarak bilinen Işıl Işık'ın merakla beklenen yeni kitabı Ona Kadar Say serisinin 2. kitabı Körebe ile okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor. Serinin ilk kitabı Ona Kadar Say ile geniş bir hayran kitlesi edinen Işık, serinin ikinci kitabında yine sürükleyici bir hikâye sunuyor.

Ona Kadar Say 2 - Körebe Konusu

Işıl Işık'ın sosyal medyada okurlarıyla paylaştığı bu heyecanlı haberde 30 Ağustos 2024 tarihinde okurlarla buluşuyor. Yazar Işıl Işık bu haberi şu sözlerle okurlarıyla paylaştı: "Ona Kadar Say - 2 Körebe 30 ağustos tarihinde sizinle olacak. Ön siparişler açıldığında haber vereceğim. Kapağı yukarıda kanalda paylaştım, kanala katılmayı unutmayın. :) Hadi heyecandan ölelimmmm..."

Ona Kadar Say - Körebe'nin konusu ise şöyle: İngiltere'de yaşayan ancak bütün dünyaya haberler hazırlayan genç adli muhabir Mabel, aldığı ani bir telefonla Türkiye'ye döndükten sonra çocukluğundan beri en yakını olan, en sevdiği kişinin beklenmedik ölümünü örten sır perdesini aralamaya çalışmıştı. Ancak ister istemez olaylar onu da bu gizemli ölüm olayının içine çekmişti, olay içinde olay yaşanmış ve Mabel şaşırtıcı bir sonuca ulaşmıştı.

Bu ikinci kitapta serüven başka yollara da saparak devam ediyor. Mabel bir yandan eski sevgilisinin yardımıyla peşini bırakmayan beladan kurtulmaya çalışırken bir yandan da İstanbul Emniyeti'ne çetrefil ve çok garip bir olayda yol gösteriyor. Işıl Işık'ın kaleminden yine soluk soluğa okunacak bir serüven.

Ona Kadar Say Serisinin Sıralaması

Paranormal, gerilim, gizem sevenler; bu seriyi kaçırmasın. Eğer seriye şimdiden başlamak istiyorsanız aşağıdaki sıralamayı dikkat etmelisiniz.

Ona Kadar Say Serisi

  1. Kitap: Ona Kadar Say - Saklambaç
  2. Kitap: Ona Kadar Say - Körebe

Ona Kadar Say 2 - Körebe çok yakında raflardaki yerini alacak. Serinin devamı hakkında daha fazla bilgi almak ve yazarın dünyasına daha yakından tanıklık etmek isteyenler için bu kitap, kaçırılmayacak bir fırsat. Işıl Işık'ın hayranları, bu yeni macerayı heyecanla beklerken gerilim dolu bu hikâye ile tanışmak için sabırsızlanıyor.

Kitabın yayınlanmasını beklerken, yazarın diğer eserleri olan Tünelden Önceki Beyaz Ev Serisi ve Paranormal Hikayeler 1 ve 2'sini okuyarak Işık'ın üslubuna aşina olabilirsiniz. Işıl Işık'ın diğer romanlarına bir göz atmak isteyenlere önceki yazılarımızı paylaşıyoruz.

Işıl Işık'ın Kitapları


Ona Kadar Say serisi biz okurları nerelere götürecek, bakalım... Yeni gelişmeler olduğunda siz okurlarımızı bu yazımızda bilgilendiriyor olacağız. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Peki siz Işıl Işık'ın yeni romanı Ona Kadar Say 2 - Körebe için heyecanlı mısınız? Seri hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Tünelden Önceki Beyaz Ev serisi mi Ona Kadar Say serisi mı? Yorumlarda buluşalım!

26 Ağustos 2024 Pazartesi

Karadeniz 9. Kitap Fuarı Başlıyor!

Ağustos 26, 2024 1

Kitap fuarlarını gezmeyi özlediniz mi? Eğer cevabınız "Evet!" ise gelecek ay gerçekleşecek Karadeniz 9. Kitap Fuarı'nı kaçırmamanızı öneririz. Karadeniz 9. Kitap Fuarı, 28 Eylül - 6 Ekim 2024 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bu yılki fuar, kitap severler için önemli bir buluşma noktası olacak ve birçok yayınevi, yazar ve etkinlik ile dolu bir program sunacak.

Kitapseverleri buluşturacak olan bu etkinlik, hem yerel yazarları hem de Türkiye genelinde tanınan isimleri bir araya getirerek, edebiyatın zengin dünyasında keyifli bir yolculuk sunmayı hedefliyor.

Yayınevleri, İndirimler, Söyleşiler ve Daha Fazlası...

Fuar boyunca Türkiye’nin önde gelen yayınevleri stantlarında yer alacak. Ziyaretçiler, klasiklerden en yeni kitaplara kadar geniş bir yelpazede eserleri inceleyip satın alabilecekler. Ayrıca, fuara özel indirimler ve kampanyalar, kitap tutkunlarını sevindirecek türden.

Fuar boyunca düzenlenecek imza günleri, söyleşiler ve panellerle katılımcılar, yazarlarla birebir tanışma ve etkileşim kurma fırsatı bulacak. Ayrıca çeşitli yayınevlerinin stantları, okurlara en yeni ve popüler kitapları indirimli fiyatlarla sunacak. Karadeniz'deki bu kültürel etkinlik, hem kitap dostları için hem de bölge için büyük bir fırsat olacak.

Karadeniz 9. Kitap Fuarı, bölgedeki kültürel etkinliklerin önemli bir parçası olarak, kitap okuma alışkanlığını teşvik etmeyi ve edebiyatın yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu yılki fuarın katılımcılara ilham verecek ve yeni fikirler sunacak bir platform olması bekleniyor.

Karadeniz 9. Kitap Fuarı Ziyaret Saatleri Kaçtır?

Fuar, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ve 10.00-19.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacaktır.

Dipnot: Karadeniz 9. Kitap Fuarı'nın güncel bilgileri, fuara katılacak yazarlar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldıkça siz okurlarımız için yazımızı güncelleyeceğiz.

Kitaplarla dolu bir hafta geçirmeye hazır mısınız? Karadeniz 9. Kitap Fuarı, hem edebiyat dünyasını keşfetmek hem de kültürel etkinliklerle dolu bir zaman geçirmek isteyenler için büyük bir fırsat. 28 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek bu büyük buluşmayı kaçırmayın!

Peki siz Karadeniz 9. Kitap Fuarı için heyecanlı mısınız? Fuara katılmayı düşünüyor musunuz? En son hangi kitap fuarına gitmiştiniz? Yorumlarda buluşalım!

25 Ağustos 2024 Pazar

Chestnut Springs Serisinin Final Kitabı: Umutsuz

Ağustos 25, 2024 1

Elise Silver
'ın Chestnut Springs serisinin final kitabı Umutsuz çok yakında Nemesis Kitap Yayınlarından okuyucularla buluşacak! Bu güzel haberi duyuran Nemesis Kitap Yayınları, serinin son kitabını bekleyen okurlara kitabın kapak fotoğrafını da paylaştı.

Chestnut Springs serisi, romantik kurgu sevenler için heyecan verici ve büyüleyici bir okuma deneyimi sunuyor. Serideki her kitap, birbirinden farklı ama birbiriyle bağlantılı karakterlerin aşk maceralarını konu alıyor. Aile bağları, dostluk ve kasaba hayatının sıcaklığı, her kitabın arka planını oluşturuyor.

Yazar, okuyucuları karakterlerin iç dünyalarına derinlemesine bir yolculuğa çıkarırken romantizmin yanı sıra kişisel gelişim ve kendini bulma temalarını da işliyor. Her bir karakterin yaşadığı duygusal dönüşümler, okuyucunun kalbine dokunuyor.

Chestnut Springs Serisi Kaç Kitaptan Oluşuyor?

Elsie Silver'ın Chestnut Springs serisi, küçük kasaba romanlarının sevilen yazarından gelen sıcak ve duygusal bir dizi. Bu güzel macerayı okumak istiyorsanız serinin sıralamasını dikkate almanızı öneririz.




Chestnut Spring Serisi Sıralaması

  1. Kitap: Kusursuz
  2. Kitap: Kalpsiz
  3. Kitap: Çaresiz
  4. Kitap: Pervasız
  5. Kitap: Umutsuz
Chestnut Springs serisi, Elsie Silver'ın romantik ve duygusal anlatımıyla okuyuculardan tam not alıyor. Karakterlerin derinliği, diyalogların gerçekçiliği ve kasaba yaşamının sıcaklığı, seriyi özel kılan unsurlar arasında yer alıyor. Okuyucular, kasabanın sakinleriyle birlikte büyümeye ve onların aşk hikayelerini paylaşmaya devam ediyor.

Chestnut Springs Serisi Kusursuz Konusu

Serinin ilk kitabı Kusursuz, esas olarak Rodeo yani boğa biniciliği şampiyonu Rhett Eaton'ın hikayesini konu alıyor. Hem kariyeri hem de kişisel yaşamı tehlikede olan Rhett, yeni asistanı Summer Hamilton ile tanışıyor ve aralarındaki çekim, başlarına beklenmedik olaylar getiriyor.

Summer Hamilton, hukuk fakültesinden yeni mezun olmuş, askeri bir disiplin ve büyük bir heyecanla babasının şirketinde çalışmaya başlamıştır. İlk görevi de ergenliğinde aşık olduğu Rhett'i, hem beladan uzak tutmak hem de yaklaşan son dünya şampiyonasına hazırlamaktır. Neyse ki genç kadın, bir kovboya emir verecek cesarete sahiptir.

Kovboy şapkasının altındaki gerçek adamı gören Summer, asıl görevi ile karşı koyamadığı tutkuları arasında kalır. Bu, tüm kuralları çiğnemek anlamına gelse bile...

Huysuz kovboylar ve ateşli romantizm… Chestnut Springs'e hoş geldiniz!

Chestnut Springs Serisi Kalpsiz Konusu

Serinin ikinci kitabı Kalpsiz; dünyanın en huysuz bekâr babasının dadısı olarak çalışan Willa Grant, beklenmedik bir aşka kapı açmasını konu alıyor.

Cade Eaton, dünyanın en huysuz ancak en sorumlu bekar babalarından biridir. Ailesinin her zaman başvurduğu kişi odur ve yardıma hep hazırdır. Küçüklüğünden itibaren iyi günde ve kötü günde yanınızda olan, kendisi için hiçbir şey istemeyen kişidir. Cade, oğlu Luke ve ailesiyle birlikte mutludur, çalışmayı çok sevdiği büyük çiftliğinin hayatı için yeterli olduğundan emindir. Ta ki bu yaz Luke'un dadısı emekli olana ve yeni bir dadı aramak zorunda kalana kadar...

Sana karşı durmaktan bıktım. Hiçbir yere gitmiyorsun. Sen buraya, bana aitsin.

Chestnut Springs Serisi Çaresiz Konusu

Serinin üçüncü kitabı Çaresiz'in konusu ise şöyle: Şehrin en iyi bale ekibinde başbalerin olan Sloane Winthrop, son derece varlıklı bir ailenin tek varisidir. Bu nedenle babasının gelecek planlarının odağındadır.

Bu planların bir basamağı olan düğün gününde hayatı altüst olduğunda Jasper'ın gelip onu kurtarması, yani düğününden kaçırması sürpriz olmaz. Fakat Jasper, sert kış koşullarında yaptıkları yolculuğun süresi uzadıkça gerilir, sadece arkadaş rolü yapmak genç adam için gittikçe zorlaşır.

Yıllar boyunca hep istediği, ancak sahip olacağını asla düşünmediği kadına bu kadar yakınken, geri çekilmek her zamankinden daha zordur. Jasper'ın geçmişinin acısını ve Sloane'un şimdiki zamanının gerçekliğini görmezden gelmek de öyle...

İki çocukluk arkadaşı. İki kırık kalp. Her şeyden uzaklaşmak için yapılan bir yolculuk...


Chestnut Springs Serisi Pervasız Konusu

Serinin dördüncü kitabı Pervasız'ın konusu ise şöyle: Theo Silva, boğa biniciliğindeki ününü ve başarısını çapkınlıkta da devam ettirmektedir. En büyük hedefi ise başarıları efsaneleşmiş babası Gabriel Silva ve şimdiki koçu Rhett gibi dünya şampiyonu olmak, adını tarihe altın harflerle yazdırmaktır.

Winter Hamilton ise zehirli evliliğinden henüz kurtulmuştur ve erkeklerden tamamen vazgeçtiğini düşünmektedir. Geriye dönüp baktığında tek gördüğü, kalp kırıklığı ve beraberinde hissettiği kaçma isteğidir. Şehirdeki işinden ayrılır, Chestnut Springs'te kısmen basit ve korunaklı hayatına başlar. Her şey sıradandır, ta ki kız kardeşi Summer'ın davetiyle bir aile yemeğine katılıp Theo'yla tanışana kadar...

Te vivo. Seni yaşıyorum demek. Her yerde seni görüyorum, her şeyde sen varsın. Aramızdaki bağ fizikselden öte demek...


Chestnut Springs Serisi Umutsuz Konusu

Serinin beşinci ve final kitabı Umutsuz'un konusu ise şöyle: Umutsuz, küçük kasabanın bir başka güçlü erkeği olan Beau Eaton ve onun hayatındaki beklenmedik aşkı Bailey etrafında şekilleniyor.

Beau, ailesine olan bağlılığı ve sorumlulukları nedeniyle hayatını hep kontrol altında tutan biri olarak bilinir. Ancak, Bailey'in hayatına girmesiyle, uzun zamandır bastırdığı duygular yüzeye çıkmaya başlar. Bailey ise kendi geçmişindeki acılar ve korkularla mücadele etmektedir ve Beau'nun sert dış görünüşünün ardındaki yumuşak kalple tanıştığında, aralarındaki bağ derinleşir.

Beau Eaton kasabanın prensi, yakışıklı bir asker. Ama içindeki yaraları saran bir aşk bulabilecek midir?

Umutsuz, serinin duygusal bir zirvesi olarak, aşk, aile ve bağışlama temalarıyla Chestnut Springs dünyasını unutulmaz bir şekilde kapatıyor. Elise Silver, her zamanki gibi karakterlerinin duygusal derinliklerine odaklanarak, okuyuculara aşkın iyileştirici gücünü ve umudun hiç beklenmedik anlarda bile doğabileceğini hatırlatıyor.

Elsie Silver'ın kitapları gerçek bir ilham kaynağı! - Ali Hazelwood


Peki siz Chestnut Springs Serisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Bu serideki en beğendiğiniz kitap hangisi? Yorumlarda buluşalım!

23 Ağustos 2024 Cuma

Freida McFadden'ın Hizmetçi Serisinin Üçüncü Kitabı: Hizmetçi İzliyor

Ağustos 23, 2024 0

Gerilim ve psikolojik dram severlerin sabırsızlıkla beklediği an geldi! Freida McFadden'ın çok satan Hizmetçi serisinin üçüncü kitabı olan Hizmetçi İzliyor (The Housemaid Is Watching) yurt dışında çoktan raflardaki yerini aldı. Peki, bu yeni kitap serinin önceki eserlerinden nasıl ayrılıyor? İşte tüm detaylarıyla sizlerle!

Olimpos Yayınlarından çıkan Hizmetçi serisinin üçüncü kitabı Hizmetçi İzliyor, çok yakında ülkemizde de okuyucularla buluşacak. Bu güzel haberin yayınevi tarafından yayınlanmasından sonra birçok okur bekleyişe geçti.

En karanlık sırlarımı geride bıraktığımı sanıyordum. Ama bu sessiz banliyö sokağı en tehlikeli yeri olabilir mi?


Freida McFadden, kaleme aldığı bu son kitapta, okurları yine şaşırtıcı bir olay örgüsüyle buluşturuyor. Ancak bu sefer, gerilimin dozu daha da artmış durumda. İlk iki kitapta tanıdığımız ve karmaşık geçmişiyle dikkat çeken ana karakter, bu kez yalnızca bir gözlemci değil, aynı zamanda olayların merkezinde yer alıyor.

Hizmetçi İzliyor Romanının Konusu

Dipnot: SPOILER UYARISI! Hizmetçi İzliyor'un arka kapak bilgisini siz okurlarımıza bilgi vermeden paylaşmak istemedik. Çünkü seriyi okumayanlar için bir sürü spoiler mevcut. Konusunu okuyacaklar, dikkatli olsun bizden söylemesi...

Hizmetçi İzliyor'un konusu şöyle: Millie'nin hikâyesi kaldığı yerden devam ediyor! Enzo'yla evlenip çoluk çocuğa karışan Millie nihayet hayallerini süsleyen evi bulmuştur. Bu eve taşındıklarında geçmişine dair her şeyi ait olduğu yerde, yani geçmişte bırakacağına inanıyordur. Ne var ki hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Millie'nin nezih bir okul bölgesi olarak gördüğü, bütün kötülüklerden uzak olduğunu düşündüğü çıkmaz sokak, belki de hayatı boyunca yaşadığı bütün sıkıntılardan daha fazlasına gebedir.

Yeni kitapta, evlerin karanlık sırlarını gün yüzüne çıkarma görevini üstlenen ana karakterimiz bu kez kendi geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalıyor. Kitabın başından sonuna kadar sizi koltuğunuzda diken üstünde tutacak sürükleyici olaylar ve beklenmedik dönemeçler okurları bekliyor.

Zekice Kurgulanmış Bir Gerilim

Bu muhteşem kurguyu daha okumayanlar için serinin sıralamasını sizlerle paylaşmak istedik. Alışveriş listenize eklerken bu sıralamayı dikkate almanızı öneririz.

Hizmetçi Serisinin Sıralaması

  1. Kitap: Hizmetçi
  2. Kitap: Hizmetçinin Sırrı
  3. Kitap: Hizmetçi İzliyor


Sayfalarını çevirmekten kendinizi alamayacağınız, ters köşelerle dolu bir serüvene hazır mısınız? Eğer cevabınız "Evet!" ise Hizmetçi serisini kesinlikle listenize eklemelisiniz.

Okuyucular Ne Diyor?

Serinin önceki kitaplarını okuyanlar, Hizmetçi İzliyor'un heyecan ve gerilim dozu açısından zirveye ulaştığını düşünüyor. Özellikle psikolojik gerilim severler için kaçırılmayacak bir eser olarak değerlendiriliyor. Kitabı okuyanların yorumlarına bakıldığında, (Amazon, Goodreads uygulamalarında) birçok kişinin bu son kitabın serinin en iyisi olduğunu söylediğini görmek mümkün.

Freida McFadden'ın Hizmetçi serisinin dışında Sakın Yalan Söyleme romanı da çok okunanlar arasındaydı. Yazarın gerilim romanları olağanüstü. Kalemiyle hala tanışmayanlar varsa çok şey kaçırdığına eminiz.

Freida McFadden'ın Hizmetçi İzliyor kitabı, psikolojik gerilim severler için unutulmaz bir deneyim sunuyor. Eğer bu türün meraklısıysanız ve serinin önceki kitaplarını beğendiyseniz, bu kitabı mutlaka listenize eklemelisiniz. Freida McFadden, okuyucularını bir kez daha şaşırtmayı başarıyor ve yeni kitabı ile 2024'ün en çok konuşulan eserlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Peki siz serinin yeni kitabı Hizmetçi İzliyor için heyecanlı mısınız? Hizmetçi serisini nasıl buluyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

18 Ağustos 2024 Pazar

Bizimle Başladı Bizimle Bitti Sinemalarda!

Ağustos 18, 2024 2

Colleen Hoover
'ın çok satan romanı "Bizimle Başladı Bizimle Bitti", 16 Ağustos 2024 tarihinde izleyiciyle buluştu. Roman, Hoover'ın "It Ends With Us" adlı eserinden esinlenerek hazırlanmıştır ve hikaye başkarakter Lily Bloom'un (Blake Lively) hayatına odaklanmaktadır. 

Hikaye Lily, travmatik bir çocukluğun ardından Boston'da yeni bir hayat kurmaya çalışırken, başarılı beyin cerrahı Ryle Kincaid (Justin Baldoni) ile karşılaşır. Aralarındaki yoğun bağ, derin bir aşka dönüşür ancak ilişkilerinde sorunlar baş göstermeye başlamasını anlatmaktadır.

Bizimle Başladı Bizimle Bitti Konusu

Colleen Hoover'ın çok satan romanı Bizimle Başladı Bizimle Bitti (It Ends with Us), derin duygusal ve toplumsal temalara odaklanan bir hikaye anlatır.

Roman, hayatın zorluklarıyla mücadele eden ve aşk, aile bağları, bağımlılık gibi konularla yüzleşen bir kadının hikayesini anlatır. Ana karakter Lily Bloom, küçük bir kasabada büyüyen ve hayatında birçok zorlukla karşılaşan bir kadındır. Zor bir çocukluk geçirmiş ve babasıyla olan karmaşık ilişkisi, hayatını derinden etkilemiştir. Annesi ise babasının şiddetine maruz kalmıştır, bu da Lily'nin duygusal dünyasında izler bırakmıştır.

Lily, hayatına yeni bir başlangıç yapmak için Boston'a taşınır ve burada karizmatik beyin cerrahı Ryle Kincaid ile tanışır. Ryle, ilk başta bağlanma sorunları olan biri gibi görünse de, Lily ile olan ilişkisi derinleştikçe duygusal yönünü açığa çıkarır. Ancak zamanla, Ryle'ın kontrol edilemeyen öfke problemleri ve geçmiş travmaları Lily'nin ilişkilerini sorgulamasına neden olur.

Bu sırada, Lily'nin ilk aşkı olan Atlas Corrigan hayatına yeniden girer. Atlas, zor bir çocukluk geçiren ve evsiz kalan bir genç olarak Lily'nin çocukluk anılarında önemli bir yere sahiptir. Atlas'ın geri dönüşü, Lily'yi duygusal bir ikileme sürükler; bir yanda geçmişin acı dolu hatıraları, diğer yanda mevcut ilişkisinin getirdiği karmaşıklıklar.

Roman, aşkın farklı yönlerini, zor kararları ve kendini keşfetme sürecini güçlü bir şekilde işlerken aynı zamanda aile içi şiddet gibi toplumsal bir meseleyi de ele alır. Bizimle Başladı Bizimle Bitti, okuyucuları derinden etkileyen, duygusal ve güçlü bir hikaye sunmaktadır.

Bizimle Başladı Bizimle Bitti Filminin Kadrosu

Filmin başrol karakterlerinden Ryle Kincaid'i oynayan Justin Baldoni'nin yönetmenliğini üstlendiği filmde, senaryo Colleen Hoover'ın kitabından senarist Christy Hall tarafından uyarlanmıştır. Filmin yapımcıları arasında Alex Saks, Jamey Heath ve Christy Hall yer alıyor. Ayrıca, filmde Jenny Slate, Hasan Minhaj ve Amy Morton gibi isimler de rol alıyor.

Bizimle Başladı Bizimle Bitti filminde başlıca karakterleri şu oyuncular canlandırmaktadır:
  • Lily Bloom: Blake Lively
  • Ryle Kincaid: Justin Baldoni
  • Atlas Corrigan: Brandon Sklenar
  • Ellen: Jenny Slate
  • Marshall: Hasan Minhaj
  • Lily'nin annesi: Amy Morton

Beyazperdede bu unutulmaz hikayeyi izlemek, hem kitabı daha önce okuyanlar hem de bu hikaye ile ilk kez tanışanlar için duygusal bir deneyim sunuyor. 

Hoover'ın çok satan eserini beyazperdede deneyimlemek, okuyucular için bambaşka bir yolculuk anlamına geliyor. Eğer siz de bu dokunaklı hikayeyi bir kez daha yaşamak istiyorsanız, sinemalarda bu filmi kaçırmayın. Şimdiden keyifli izlemeler!

Peki siz Bizimle Başladı Bizimle Bitti romanını okumuş muydunuz? Oyuncu kadrosu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

13 Ağustos 2024 Salı

Uzun Hikaye | Mustafa Kutlu

Ağustos 13, 2024 2
Mustafa Kutlu, Türk edebiyatının usta kalemlerinden biri olarak tanınır. Onun anlatım gücü ve insan ruhunun derinliklerine inen hikayeleri, okuyucuları derinden etkiler. Kutlu’nun bu özelliklerini barındıran eserlerinden biri de Uzun Hikaye'dir.

Bugün Mustafa Kutlu'dan okuduğumuz ilk eser Uzun Hikaye'den bahsedeceğiz. Ayrıca kitaptan uyarlanan 2012 yılında Osman Sınav'ın yönetmenliğini üstlendiği film hakkında da konuşacağız.

Detaylara geçmeden önce aramızda daha önce Uzun Hikaye'yi okuyanlar varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden kitaba dair görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızı dört gözle bekliyoruz!

Uzun Hikaye'nin Konusu

2000 yılında yayımlanan bu eser, Türkiye'nin yakın tarihine ayna tutarken, aynı zamanda evrensel insanlık hallerine de dokunmaktadır.

Uzun Hikaye, bir yandan bir baba-oğul hikayesi olarak dikkat çekerken diğer yandan da dönemin sosyal ve politik koşullarını ele alıp eleştirmektedir. Kahramanımız, Bulgaristan göçmeni Ali, Anadolu'nun farklı şehirlerinde, hep bir yerden bir yere savrulan hayatıyla, okura derin bir içsel yolculuk sunar. Göçmen Ali, aşık olduğu Münire'yle beraber trenle bilinmeyen diyarlara yolculuk yaparlar. Bu iki aşık kaçtıklarında hayat da onlara yeni sürprizler sunar. Her gittikleri yeni kasabada kaderleri yeniden çizilir.

Ali'nin hikayesi, sadece bir bireyin yaşadığı zorlukları değil aynı zamanda bir dönemin ruhunu da yansıtır. Haksızlıklara boyun eğmeyen, sesini her türlü olsa duyurabilen, genel kültürüyle her gittikleri kasabada saygı duyulan bir karakter Ali. Ama ne yazık ki Ali'yi seven de sevmeyen de...

Uzun Hikaye, sadece bir yol hikayesi değil aynı zamanda sevginin, sadakatin ve inancın hikayesidir. Kitap ve film, birbirini tamamlayan iki eser olarak, Mustafa Kutlu'nun edebiyatımızdaki yerini bir kez daha perçinler.

Kitaptan Filme...

Kutlu'nun bu etkileyici eseri, 2012 yılında sinemaya da uyarlandı. Filmin başrolünde Kenan İmirzalıoğlu Ali karakterini canlandırırken yönetmen koltuğunda Osman Sınav oturdu. Film, izleyiciyi Anadolu'nun farklı köşelerinde geçen bir yolculuğa çıkartmaktadır adeta. İmirzalıoğlu'nun canlandırdığı Ali karakteri, hayatın zorluklarına rağmen dimdik ayakta kalmaya çalışan bir adamın hikayesini başarıyla yansıtır. Kenan İmirzalıoğlu'nun canlandırdığı başkarakter, izleyicilere hem duygusal hem de aksiyon dolu anlar yaşatmıştır.

Dipnot: Kitabı okur okumaz filmini izleyebilirsiniz. Açıkçası film başlangıçta kitapla paralel gidiyordu. Ancak sonlara doğru kitapta yer alan olayları gerçekleştiren kişiler karıştırılmış ya da bilerek değiştirilmiş. Örneğin Ali'nin oğlunun aşık olduğu kızın isimleri karıştırılmış başka bir karakterle. Daha bir sürü hata vardı. Keşke o hatalar yapılmamış olsaydı. Açıkçası izlerken "ben yanlış mı okudum?" diyerek kitapta geçen olaylara tekrardan göz gezdirdim. Galiba filmi yönetenler ve oyuncular kitabı okumamışlar. Ama yine de güzel bir filmdi. Önce kitabı okumanızı daha sonra da filmini izlemenizi tavsiye ederim.

Mustafa Kutlu'nun "Uzun Hikaye" romanı, hem edebiyat dünyasında hem de sinema tarihinde önemli bir yere sahiptir. Romanın sinemaya uyarlanmasıyla da bildiğiniz gibi daha geniş kitlelere ulaşarak izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatmıştır.

Peki siz Mustafa Kutlu'nun Uzun Hikaye kitabını okumuş muydunuz? Osman Sınav'ın yönettiği Uzun Hikaye filmini izlemiş miydiniz? Seçilen oyuncular hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Hayat kitapla güzel.


Ah bu küçük kasabalar...
Her biri bir gizli sevda cehennemi.
Karşılıksız aşkların törpülediği gençlik...


Dünyada ne adamlar var; yüzü insan, içi odun. Neyse...


Sinemayı yakıp Münire'yi kaçıran, Bulgaryalı Ali'nin destanı...


Ancak hayat dediğin nedir ki? Anlaşılmaz bir sır. Kurduğumuz düzen hep öyle sürüp gidecek sanırız. Birden ip kopar, ışık söner, her şey darmadağın olur.


Ayakkabılar eskir be Ali'm. Her şey eskir. Bak sen! Sen hâlâ sevdiğim adamsın. Sen eskime...


Parti kelimesi bize Fransızcadan geçmiştir. Dilimizde bir kaç manası kullanılıyor.
1. Parça, kısım. Mesela 'Bir parti kumaş geldi.' deriz.
2. Bir siyasi gaye etrafında birleşenlerin meydana getirdiği kuruluş, fırka, hizip. Bu da malum manadır.
3. Eğlence toplantısı. İşte bu mühim. Çünkü bizimkiler 'Kokteyl parti' veya 'av partisi' gibi particiliği eğlence haline getirmişlerdir.
4. Bir defada oynanan oyuna da parti deriz. Mesela 'tavla partisi' gibi.
5. Kelepir, vurgun manası ki, en önemlisi budur. ‘Partiyi vurmak’ deyimi küçük kazanç sağlamak demektir. 'Partiyi kaybetmek' ise elde ettiği bir kazancı, haksız biçimde geldiği makamı yitirmek demektir.


Ama solunan hava, yüzülen su, oturup kalktığın insan, yürüdüğün yol seni değiştirir.



6 Ağustos 2024 Salı

Hannah Gold'un Yeni Romanı: Turtle Moon

Ağustos 06, 2024 1

Hannah Gold'un yeni romanı "Turtle Moon", yazarın önceki eserlerinde olduğu gibi, doğa ve hayvanlar ile insan ilişkisini derinlemesine ele alıyor. Gold, bu romanında okuyucularını büyüleyici bir yolculuğa çıkararak, deniz kaplumbağalarının korunması ve okyanus ekosisteminin önemi üzerine düşündürüyor.

Sevilen yazar Hannah Gold, çok satan "Son Ayı" ve "Kayıp Balina" kitaplarının yazarıdır. Genellikle dostluk, doğa ve çevre koruma gibi konuları ele alan yazarın yazdığı kitaplar, eleştirmenlerden bolca övgü almıştır. Hannah Gold'un kitapları ülkemizde Timaş Yayınları tarafından yayımlanmaktadır. 

Hannah Gold'un yeni romanı "Turtle Moon" ise ülkemizdeki yayım tarihi belli değil. Ancak en kısa sürede Timaş Yayınları tarafından kitabın yayın tarihinin duyurulacağını düşünüyoruz.

Turtle Moon Romanının Konusu

Turtle Moon romanının arka kapak bilgisi şu şekilde:

Silver Trevelon'un ebeveynleri mutlu değil. Süsledikleri çocuk odası örümcek ağları toplamaya başladığından beri mutlu değiller, hiç gelmeyen bebek kardeşlerini bekliyorlar. Bu yüzden Silver'ın babası Kosta Rika'daki bir kaplumbağa kurtarma merkezinde resim yapmaya davet edildiğinde, bunun ailenin ihtiyaç duyduğu macera olmasını umuyor.

Sıcak tropikal güneşin altında, Silver hayvan merkezindeki hayata yerleşir. Hatta sahilde yuva yapan bir deri sırtlı kaplumbağanın nadir görülen görüntüsüne bile tanık olur. Ancak kaplumbağanın yumurtaları çalındığında, olaylar karanlık ve tehlikeli bir hal alır.

Silver ve yeni arkadaşları çok geç olmadan onları takip edebilecekler mi? Bu, ormanın kalbine yolculuk etmek ve uzun süredir gömülü sırları açığa çıkarmak anlamına gelecektir...

En çok satan ve ödüllü Son Ayı'nın yazarından unutulmaz bir macerada ormanın kalbine doğru bir yolculuk. Levi Pinfold tarafından güzelce resimlendirilmiş olan bu kitap, 8 yaş ve üzeri okuyucular için mükemmeldir.

Doğadan Hikayeler...

Gold'un akıcı ve etkileyici üslubu, okuyucuları hikayenin içine çekerken, aynı zamanda çevresel sorunlara dikkat çekiyor. Turtle Moon, hem genç okuyucular hem de yetişkinler için anlam dolu bir deneyim sunarak, doğa sevgisini ve koruma bilincini aşılamayı amaçlıyor.

Hannah Gold, yazımında kişisel deneyimlerini ve gözlemlerini ustaca harmanlayarak, okuyucularına derin bir bağ kurma fırsatı tanıyor. Roman, hem eğitici hem de eğlenceli bir anlatımla, deniz yaşamının güzelliklerini ve tehditlerini gözler önüne seriyor. Gold'un bu yeni eseri, doğa tutkunları ve macera severler için kaçırılmaması gereken bir kitap olarak öne çıkıyor.

Hannah Gold'un kitaplarını kısa bir özet haliyle siz okurlarımız için sıralamak istedik. Şimdiden okurlarımıza keyifli okumalar dileriz.



Hannah Gold'un Diğer Romanları

  • Son Ayı (The Last Bear): Büyük çapta okurlarına ulaşan ve yazar Hannah Gold'un ilk kitabı olan Son Ayı, İngiltere'de 2021'in En İyi Çocuk Kitabı olarak seçildi. Ayrıca kısa sürede birçok ülkede çok satanlara girmeyi başarmış olan Son Ayı, geleceğin Şeker Portakalı ve Küçük Prens'i olarak nitelendiriliyor.
  • Kayıp Balina (The Lost Whale): Bu eser, deniz yaşamı ve koruma temalarını işleyen bir başka önemli çalışmadır. Gold, bu romanda okurları macera dolu bir yolculuğa çıkarırken, doğanın korunması konusuna da dikkat çekiyor. 
  • Ayı Dönüyor (Finding Bear): Ayı Dönüyor, çok satan Son Ayı'nın devam kitabı. Hannah Gold, serinin ilk kitabı olan Son Ayı ile çocuk edebiyatının Nobel'i sayılan Carnegie Madalyası'na da aday gösterildi ve kısa sürede çok satan yazar olmayı başardı.

Peki siz Hannah Gold'un yeni romanı "Turtle Moon" hakkında neler düşünüyorsunuz? Yazardan daha önce başka romanlar okumuş muydunuz? Yorumlarda buluşalım!
Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.