8 Haziran 2024 Cumartesi

İhsan Kartoğlu'nun Yeni Kitabı: Koala Olmanın Sırrı


Öğretmen Yazar İhsan Kartoğlu'ndan yeni bir kitap! İhsan Kartoğlu'nun yeni çıkan kitabı Koala Olmanın Sırrı, kendimiz olmanın ve farklılıklarımızla barışık yaşamanın önemini anlatan bir çocuk kitabı.

Koala Olmanın Sırrı, basit ve anlaşılır bir dille yazılmış, keyifli bir hikaye. Kitap, çocuklara farklı olmanın güzelliğini ve kendi değerlerini keşfetmenin önemini öğretiyor. Ayrıca, önyargı ve dışlama gibi konulara da değiniyor.

Koala Olmanın Sırrı Konusu

Hikaye, Po adında bir koalanın etrafında dönüyor. Po, diğer koalalar gibi hızlı değil, onlarla aynı oyunları oynayamıyor ve bu durum onu mutsuz ediyor. Farklı olduğu için kendini dışlanmış hissediyor.

Koala Po, her koala gibi hareket ediyor. Bir ağaca tırmanması (yüksekçe bir ağaçtan bahsetmiyoruz) tam kırk beş dakika elli iki saniye sürüyor. Bir tas okaliptüs çorbasını mideye indirmesi otuz yedi dakika on altı saniye.

Arkadaşları Tilki Bonfik'le ya da Kurbağa Guruk'la ip atlama yarışına girmesi ise imkânsız. Çünkü Koala Po, onlara göre fazla yavaş. Ama Ho'nun aklı bunu bir türlü almıyor çünkü o da arkadaşlarının fazla hızlı olduğunu düşünüyor. Hangisi doğru? Yoksa hiçbiri mi? Koala arkadaşlarına yetişebilecek mi? Yetişmeli mi?

Koala Olmanın Sırrı Bizlere Neler Öğretiyor?

İhsan Öğretmenimizin yeni kitabı Koala Olmanın Sırrı, çocuklara birçok güzel temayı öğretiyor. Gelin bu özel temaları birlikte inceleyelim:
  • Farklılığın Gücü: Herkesin kendine özgü yetenekleri ve becerileri vardır. Farklı olmak bir engel değil, bir zenginliktir.
  • Özgüven: Kendimizi olduğu gibi kabul etmeli ve kendi değerlerimizin farkında olmalıyız.
  • Önyargı ve Dışlama: Önyargılarımızdan kurtularak ve birbirimize saygıyla yaklaşarak daha güzel bir dünya oluşturabiliriz.
  • Kendini Kabul Etme: Kendimizi olduğu gibi sevmeli ve kendimize değer vermeliyiz.
Koala Olmanın Sırrı, 6 yaş ve üzeri çocuklar için uygun bir kitap. Ailelerin çocuklarıyla birlikte okuması ve farklılık üzerine sohbet etmesi gereken bir eser. Kitap, ayrıca ilkokullarda okumalar ve değerler eğitimi derslerinde de kullanılabilir.

İhsan Kartoğlu Kimdir?

İhsan Kartoğlu, eğitim alanında uzun yıllar görev yapmış, çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik pozisyonlarında bulunmuştur.

22 yaşında Kars'ın bir köyünde sınıf öğretmeni olarak görev yapmaya başladı. Köyde öğrencileri ve köy halkı ile kurduğu sıcak ilişkilerle tanınan İhsan Kartoğlu, yazdığı kitaplarda öğrencileriyle başından geçen olaylara yer vermektedir.

İhsan Kartoğlu, yazarlık kariyerine adım atarak kişisel gelişim ve eğitim alanında birçok kitap kaleme almıştır. Takla Bunları Kafana ve Her Şey Bir Öğretmeni Sevmekle Başlar bunlardan en bilinenidir.

Peki siz Koala Olmanın Sırrı için heyecanlı mısınız? Yazarın hem eğitim hem de yazarlık kariyeriyle ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

1 yorum:

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.