16 Temmuz 2024 Salı

İclal Aydın'ın Yeni Romanı Salkım Sokak No:3 Çıktı!


İclal Aydın'ın yeni romanı Salkım Sokak No:3 okurlarıyla buluştu! Okurlarını 1990'ların İzmir'ine, Salkım Sokak No:3'e götüren yazar İclal Aydın'ın yeni romanı, geçmişe dair sıcak bir yolculuğa çıkarıyor.

Artemis Yayınları'ndan çıkan roman, çocukluktan yetişkinliğe uzanan bir büyüme hikayesini, o dönemin atmosferini ve insan ilişkilerini ustalıkla işliyor.

Salkım Sokak No:3 Romanının Konusu

Salkım Sokak No:3, daha çok göçmenlerin yaşadığı bir mahallede geçen hikayede, komşuluk ilişkilerinin sıcaklığı, çocukluk dostlukları ve o dönemin umut dolu atmosferi ön plana çıkıyor. Yazar, yalın ve akıcı diliyle okuru sayfalara adeta çekerken, o yıllara ait detayları ve duyguları da ustalıkla canlandırıyor.

Roman, sadece geçmişe özlem duyanlar için değil, o dönemi yaşamamış yeni nesiller için de ilgi çekici. Aydın, 1990'ların Türkiye'sini samimi ve gerçekçi bir şekilde tasvir ederek, o dönemin sosyo-kültürel yapısına da ışık tutuyor.

Roman 336 sayfadan oluşmakta. Kitabın arka kapak bilgisi de şu şekilde:

Her şeye güldüğümüz mutlu yıllardı. Biz çocuktuk, anne babalarımız da gençti. Başkaları yaşlanır, başkaları eksilir sanırdık. Biz değil, başkaları... Salkım Sokak ve "bizimkiler" dokunsam canlanacak bir fotoğraf gibi...

Kalabalık göçmen ailelerin iç içe yaşadığı, küçücük evlere dünyanın en bereketli sofralarının sığdığı; tertemiz, umutlu, erkenci insanların birbiriyle derdini ve ekmeğini paylaştığı, İzmir'de gizlenmiş bir harikalar dünyasıydı sanki o sokak. Solmayan renkleri, çiçekleri, coşkusu, bulaşıcı neşesi, Boşnak halayları, İzmir zeybekleri, Rumeli türküleri, şenlikli kutlamaları ile geldikleri yeri yuvaya dönüştüren insanların inancıyla kurulan bu dünya büyüttü bizi.

Eksik yapbozumun tüm parçalarını saklayan, yetişkinliğimize liman olan bu sokağın hikâyesine gidenler, kalanlar, yaşananlar, hatıralar da dâhildi ve hepsi anlatılmalıydı... Çünkü ben bir mahalle çocuğuyum, bilek-yürek gücüne ve kahramanların "geçmiş" değil "geniş" zamanlarda yaşadığına inanırım.

İzmir'in Gizlenmiş Sokağı...

Salkım Sokak No:3, hem duygulandıran hem de düşündüren bir roman. Geçmişe dair özlemi, umudu ve sevgiyi anlatan bu eser, keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. İclal Aydın'ın hayranları ve nostaljik hikayeler sevenler için kaçırılmayacak bir kitap.

İclal Aydın'ın yeni romanı Salkım Sokak No:3, geçmişe dair unutulmaz bir yolculuk sunuyor. 1990'larda İzmir'de geçen ve mahalle hayatını, komşuluk ilişkilerini ve çocukluk dostluklarını anlatan nostaljik bir roman. Geçmişin güzelliklerini hatırlamak ve duygusal bir okuma deneyimi yaşamak için bu romanı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Peki İclal Aydın'ın yeni romanı Salkım Sokak No:3 hakkında neler düşünüyorsunuz? İclal Aydın'ın diğer romanlarını daha önce okumuş muydunuz? Yazarı başarılı buluyor musunuz? Yorumlarda buluşalım!

2 yorum:

  1. İclal Aydın'ın eserlerini seviyorum. Bu kitabını okumak isterim. Çok güzel bir yazıydı. Emeğine yüreğine sağlık 🤗🌺

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.